Werk eens thuis

Door Corona zijn/waren heel veel mensen genoodzaakt om thuis te werken. En wat wij allang wisten, bleek nu in de praktijk.
Het afnemende verkeer zorgde niet alleen voor spectaculaire prijsdalingen aan de pomp. Files met hun ongezonde fijnstof uitstoot bestonden niet meer. De lucht werd frisser en ging met sprongen vooruit.

Als Corona minder aanwezig is, lopen de files weer op, prijzen aan de pomp gaan de lucht in en de luchtkwaliteit wordt weer beroerd.

Nu kan niet iedereen vanuit thuis werken en het is niet altijd gezellig om alleen in je thuiskantoor of aan de keukentafel te zitten werken.
Het zou echter enorm helpen als we minstens 1x per week thuis werken. Files halveren al bij 8 procent minder verkeer, dus bij 20% minder verkeer zijn ze praktisch weg.
En als je toch moet werken op locatie, kun je ook kijken of de fiets geen alternatief is, al dan niet elektrisch. Het OV is ook nog een keuze optie.

Corona heeft laten zien dat remote vergaderen prima te doen is. De noodzaak om te vliegen, is dus niet meer zo aanwezig. Jammer dat ze op de klimaattop nog dat steeds niet door hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *